Taggat med: litteratur

Ottars sexualpolitiska litteraturkanon

Sött som skaver

Poeten Felicia Mulinari träffar romanaktuella författarna Elin Bengtsson och Tova Gerge och pratar om språkets betydelse för att gestalta begär, sexualitet och makt i relationer.

Är det ens lagligt?

För den som blivit lämnad mot sin vilja finns inga fungerande försvar. Ändå måste något göras, skriver Kristina Lindquist, som finner motståndsstrategier i komedier och romaner.

Underbara underliv

Deras blogg Underlivet har lästs över 1,4 miljoner gånger. Nu har de norska läkarstudenterna Nina Brochmann och Ellen Støkken Dahl skrivit boken Underbara underliv. »Sexualiteten måste avmystifieras och vi måste ta makten över våra egna kroppar«, konstaterar författarna.

Slampa eller flickvänsmaterial?

I Flickan och skulden 2002 belyste författaren Katarina Wennstam skuldbeläggandet av de som utsatts för våldtäkt och kvinnors rätt till sexuell integritet. Femton år senare tar hon sig nu an skamkulturens mekanismer i den aktuella boken Flickan och skammen.

Queera eller mänskliga rättigheter?

BOK: Queer Wars (Polity Press, 2016).
Dennis Altman & Jonathan Symons.

»Sexualiteten är könens glädje i varandra«

Hon har skrivit om kvinnors kåthet, de unga och de gamla. Vid 84 års ålder tror Elsie Johansson på lustfyllt sex även för dem med hängbröst, putmage och åderbråck. Ottars chefredaktörer har mött en
älskad och förälskad författare.

Sexet stannar mellan raderna

I fantasytrilogin Cirkeln får tonårstjejer vara kåta utan att bli moraliskt tillrättavisade. Men hur blir det med sexet när succén får premiär på vita duken i februari? Ottar frågar författaren Sara Bergmark Elfgren.

Hej Sebastian Lönnlöv...

...författare till den nyutkomna boken »HBTQ – Böcker bortom normen«.

Prenumerera på RSS - litteratur